Door drukke werk- en familieverplichtingen is het er helaas niet meer van gekomen om achter mijn eerste ree aan te gaan. De eer is naar de jachtheer gegaan, die een mooie geit kon strekken. Daarmee zit mijn eerste jachtseizoen er nu wel helemaal op. Omdat ik het jagen echt wel mis, probeer ik me dan maar wat voor te bereiden op het volgende seizoen.
Voor je aan je eerste seizoen begint, heb je heel wat geoefend tijdens de jachtopleiding. Maar het is niet dat je jachtvergunning je in een klap een volleerd jager maakt. Daarom ga ik proberen in dit tussenseizoen mijn vaardigheden wat aan te scherpen.

Mijn resultaten met de kogel zijn niet slecht maar ik mis vooral ervaring. Mijn hagelgeweer voelt vertrouwd aan maar mijn karabijn is zeker nog geen verlenging van mijn lichaam. Daarom trok ik vorige week nog maar eens naar de schietbaan.

DSCF4649

De vorige keer was het begin beloftevol maar mijn resultaten werden slechter naarmate de tijd verstreek. Door te veel te schieten werd ik moe en verslapte mijn concentratie. De luide knal en stevige terugslag van mijn 30.06 kaliber Browning X-Bolt eisten hun tol en ik begon als het ware schrik te krijgen voor de simultane knal en klap tegen mijn schouder. Mijn missie voor deze sessie was dan ook vooral het terugwinnen van vertrouwen.

DSCF4655

Al snel bleek dat we het wapen de vorige keer wel degelijk goed ingeschoten hadden. Mijn vier eerste kogels kwamen allemaal op maximum 2 cm van mijn mikpunt terecht. Daarna schoot ik nog twee reeksjes van drie kogels die ook allemaal ruim binnen de tolerantiemarges bleven.

Een setje oordopjes onder mijn gehoorbeschermers zorgde ervoor dan mijn oren niet pijn gingen doen van de knallen en door het bij tien kogels te houden, bleef mijn concentratie overeind.

DSCF4657

Ik heb altijd zittend met steun geschoten. Dat is niet meteen een realistische jachtsimulatie maar het doel was om in de eerste plaats mijn vertrouwen terug te winnen, missie geslaagd. Ik weet nu dat mijn kijker goed afgesteld is, dat mijn karabijn recht schiet en ik ook. De volgende stap is om de houdingen te gaan variëren.  En zo blijven we bezig tijdens het tussenseizoen.