Een paar weken geleden haalde ik het laatste stuk wild van vorig jachtseizoen uit de diepvries: een Franse fazant. Wild wordt vaak geassocieerd met de winter, maar ik dacht waarom proberen we niet eens fazant op de barbecue te maken.

20150714_fazant_002

De fazant werd gevuld met enkele citroenen, look en wat kruiden. Vervolgens werd hij rijkelijk ingesmeerd met olijfolie, grof zout en peper. Een halve donkere Leffe in de ovenschaal moest ervoor zorgen dat de fazant niet te droog zou worden.

20150715_fazant_005

Om het vlees lekker sappig te houden werd de fazant aan beide kanten kort dichtgeschroeid boven de gloeiende houtskool.

20150715_fazant_006

Daarna mocht hij een tiental minuten in de ovenschotel, met het deksel op de barbecue. Daarna even omdraaien en nog een minuutje of vijf weer onder het deksel. Zo kon de fazant helemaal garen vanbinnen zonder uit te drogen.

20150715_fazant_007

Het uiterst smakelijke fazantje werd geserveerd met gebakken aardappeltjes en rauwe groentjes.

20150715_fazant_010

Wild klaarmaken hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Aangezien je met het beste vlees werkt, is een eenvoudige bereiding alles wat je nodig hebt voor een heerlijke maaltijd.