Door grote veranderingen in mijn privé-leven was ik al bijna twee maanden niet in ons revier geweest. Maar terwijl het praktische jachtexamen in volle gang is, kreeg ik mijn tweede jachtverlof in de bus en kon ik niet langer weerstaan aan de lokroep van het bos. Momenteel zijn de kraaien zowat de enige dieren die we mogen bejagen en de omstandigheden waren niet in mijn voordeel. Het weer zat niet helemaal mee en doordat er een scoutsgroep in ons revier kampeert, hadden we weinig plekken om veilig en verantwoord te jagen. Maar met het oog op het eendenseizoen dat volgende week begint, was het geen slecht idee om de jachtspullen van onder het stof te halen en te kijken hoe ons revier erbij ligt.

_DSF6229

Kraaien zijn vroege vogels, dus moest ik nog vroeger zijn. De wekker liet zich ongenadig vroeg horen maar het vooruitzicht op een ochtend in het veld, was aanlokkelijker dan het vele bureauwerk dat hier op me ligt te wachten. Het was compleet stil in het scoutskamp maar helaas ook in de rest van het revier. Het eerste uur kreeg ik buiten de muggen helemaal niets te zien. De jachtchief kwam me vervoegen. De kraaien gaven niet thuis, zo konden we bijpraten en plannen maken voor het komende seizoen.

Later passeerden er wel enkele kraaien maar door het dichte bladerdek, kon ik ze alleen op de korrel nemen in de richting van het scoutskamp. Hoewel dat op een veilige afstand ligt, wou ik het risico niet nemen dat er zelfs maar één verdwaald (en tegen dan volstrekt onschadelijk) hagelbolletje op een tent terecht zou komen. De kraaien zullen er langer zitten dan de scoutsgroep dus waarom zou je risico’s nemen om de jagerij in een slecht daglicht te plaatsen?

_DSF6236

Beide lopen van mijn oude Browning bleven dus schoon vandaag, maar ook dat is jagen. Ik heb in elk geval veel zin in het nieuwe jachtseizoen. Volgende week, gaan we alvast proberen om een paar eenden te bemachtigen, toch nog steeds mijn favoriete kleinwild om te eten.