Gisterenavond was het zo ver, mijn eerste keer op reejacht. De jachtheer en ik besloten niet te gaan aanzitten op een hoogzit maar te gaan bersen. Voor de niet jagers, dat betekent dat je traag rondloopt en stilletjes rondkijkt. We vonden al snel verse sporen. Helaas vonden enkele ruiters het nodig om onze zorgvuldig opgebouwde rust te verstoren door te galopperen op een plek waar ze helemaal niet mogen komen. Bij ons op de jacht geloven we dat we rekening met de andere natuurliefhebbers moeten houden, maar spijtig genoeg is niet iedereen even beleefd. De verstoring verminderde onze kansen gevoelig maar toch gingen we door.

20150218_hunting-zoutleeuw_003

Ik heb enorm genoten van het “stalken”. Spannend, zo rondsluipen terwijl je de omgeving afspeurt met de verrekijker. Voor ik begon te jagen, wist ik niet dat mijn zintuigen zo scherp konden staan. Deze manier van jagen ligt me echt wel en ik wil er me zeker verder in bekwamen.

20150218_hunting-zoutleeuw_005

Reeën kregen we niet te zien maar we konden wel genieten van veel ander natuurschoon in het revier. We zagen en hoorden dat de fazantenpopulatie zeer gezond is en we kregen ook veel eenden te zien.

20150218_hunting-zoutleeuw_006

Zonder ook maar één schot te lossen, was dit een top jachtavond, zo een avond waarop je eens diep inademt en voelt dat je leeft. Volgende week opnieuw!